Kipfilets met couscous

Kipfilets met couscous

Mag even duren Erg makkelijk Goedkoop

Kipfilets met couscous

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 4 kipfilets
    • 2 kopjes (voorgekookt)
    • 2 kopjes
    • 10 gedroogde abrikozen
    • 4 lente-uien
    • 1 mespuntje kaneelpoeder
    • 1 tl gemberpoeder
    • cayennepeper
    • zwarte peper
    • zout
    • Bertolli olijfolie
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200° C. Kruid de kipfilets met de cayennepeper en zout. Braad ze rondom goudbruin in een likje olie. Doe ze in een ovenschaal en zet ze 20 minuten in de oven op 200° C.

  2. Snijd de abrikozen in stukjes. Breng de kippenbouillon aan de kook. Voeg de abrikozen, het kaneel- en het gemberpoeder en wat peper en zout toe.

  3. Doe het couscousgries in een diepe kom. Schenk de kokendhete kippenbouillon erbij. Dek af en laat 4 minuten ongeroerd staan, tot al de bouillon geabsorbeerd is.

  4. Snijd de lente-uitjes in ringetjes. Doe 1 theeepel olijfolie bij de couscous en maak de korrels los met een vork. Vermeng met de lente-uitjes.

  5. Leg de gebraden kipfilets erbij. Serveer meteen met een portie gestoomde groenten.

Nog zo'n lekkere dagschotel met couscous: Kebabspiesjes

Lees ook: Dít eet Dafne Schippers om in topvorm te blijven

Waan je in Olympische sferen! 5x Hup Holland Hup

Lees ook: Kook jij vaak hetzelfde? Ontdek hier snelle & makkelijke recepten

Misschien vind je dit ook wel lekker!