Kipgehaktballetjes in zoetzure saus

Kipgehaktballetjes in zoetzure saus

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Kipgehaktballetjes in zoetzure saus

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 600 g sperziebonen (schoongemaakt)
    • 300 g gezeefde tomaten
    • 1 ui
    • 1 rode paprika (in reepjes)
    • 300 g witte rijst
    • 3 el
    • 500 g kipgehakt
    • 2 el
    • 2 el olijfolie
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen gaar. Rol met vochtige handen balletjes van het kipgehakt. Kook de sperziebonen in water met zout in 6-8 minuten beetgaar.

  2. Verhit in een hapjespan de olie. Bak de gehaktballetjes in 3 minuten rondom bruin aan.

  3. Voeg eerst de ui en na een paar minuten de paprika toe en bak 3 minuten mee.

  4. Schenk de wijnazijn, honing en gezeefde tomaten in de pan. Stoof de balletjes afgedekt in 8 minuten zachtjes gaar.

  5. Verdeel de rijst en sperziebonen over 4 borden. Schep er de gehaktballetjes in de zoetzure saus op.

Nog zo'n lekker snel rijstgerecht met kip: Kip pesto met rijst

Lees ook: Zo bewaar je kliekjes op een veilige manier

Lees ook: 7 redenen om vaker kip te eten

Misschien vind je dit ook wel lekker!