Kipkebab met kruidige couscous

Kipkebab met kruidige couscous

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Kipkebab met kruidige couscous

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 bosje platte peterselie (grofgehakt)
    • 1 tl kerriepoeder
    • 1 ui (gesnipperd)
    • 1 el harissa
    • 300 g
    • 4 el olijfolie
    • 4 tomaten (in blokjes)
    • 0.5 tl gemalen kaneel
    • 425 ml kikkererwten (uitgelekt)
    • 400 g kipfilets (in lange repen)
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Bestrooi de kipfilet met de kerrie-poeder, komijn en zout en peper naar smaak.
  2. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olie. Bak de kipkebabs in 8-10 minuten bruin en gaar.

  3. Verhit in een hapjespan 2 eetlepels olie. Bak de ui en tomaat 2 minuten. Voeg de harissa (of meer naar smaak) toe en bak nog 1 minuut.

  4. Schep de couscous en kikkererwten erdoor.
  5. Schenk 500 ml water in de pan en breng aan de kook.
  6. Neem de pan van het vuur en laat de couscous afgedekt 5 minuten wellen. Roer de couscous met een vork los.

  7. Meng de peterselie en zout en peper naar smaak door de couscous.

  8. Verdeel de couscous over 4 borden en leg er de kipkebabs bij.