Kippannetje met kropsla

Kippannetje met kropsla

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Kippannetje met kropsla

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 sjalotten (gesnipperd)
    • 50 g margarine
    • 400 g kipfilets (in blokjes)
    • 700 g panklare krielaardappeltjes (koelvers)
    • 3 el (fijngehakt)
    • 750 ml (van tablet)
    • 3 el
    • 60 g
    • 250 g champignons (in plakjes)
    • 1 kropsla
    • 100 ml
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Smelt de margarine in een hapjespan. Fruit de sjalot. Voeg de bloem toe en bak 1 minuut mee.

  2. Schenk de wijn met de bouillon scheutje voor scheutje in de pan en roer tot een gebonden saus. Schep er de kipfilet en de krieltjes door.

  3. Stoof de kip met de aardappeltjes met de deksel op de pan in 10-12 minuten zachtjes gaar.

  4. Kook intussen de champignons in een bodem water met zout in 4 minuten. Giet de champignons af en voeg ze met de slagroom aan het kippannetje toe. 

  5. Breng op smaak met de bieslook, zout en peper en schep in 4 diepe borden. Serveer met de kropsla.