Kippastei met broccoli

Kippastei met broccoli

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Kippastei met broccoli

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 klein blikje mais (uitgelekt)
    • 25 g margarine
    • 1 ui (gesnipperd)
    • 300 ml (van tablet, op kamertemperatuur)
    • 500 g kipfilets (in blokjes)
    • 4 plakjes bladerdeeg (diepvries, ontdooid)
    • 500 g broccoli (roosjes, steel in plakjes)
    • ronde overschaal (ingevet)
    • 3 el
    • 200 ml
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.

  2. Kook de broccoli 5 minuten.

  3. Smelt in een hapjespan de margarine. Bak de kipfilet bruin. Schep de kipfilet uit de pan. Fruit de ui in het bakvet. Strooi er de bloem over en bak 1 minuut. 

  4. Schenk scheutje voor scheutje de bouillon en de melk erbij. Roer tot een gladde, gebonden saus.

  5. Voeg van het vuur de kipfilet, broccoli en maïs met zout en peper naar smaak toe. Schep in de ovenschaal.

  6. Stapel de deegplakjes en rol ze uit tot een lap die 2-3 cm groter is dan de schaal. Bestrijk de rand van de schaal met water. Druk het deeg op de rand en maak er een insnede in. Bestrijk het deeg met melk en bak de kippastei in de oven in ca. 30 minuten goudbruin.

Misschien vind je dit ook wel lekker!