Kippenbouten in tomatensaus

Kippenbouten in tomatensaus

Mag even duren Erg makkelijk Iets duurder

Kippenbouten in tomatensaus

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 ui
    • 750 g tomaten
    • 4 kippenbouten
    • 1 el fijngehakte peterselie
    • 1 teen knoflook
    • 3 el Blue Band Vloeibaar
    • 1 takje rozemarijn
    • 1 laurierblaadje
    • 2 dl druivensap
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Snipper de ui en pel de knoflook. Kruis de tomaten in en leg ze even in kokend water. Ontvel ze en snijd ze in stukken.
  2. Verhit de Blue Band Vloeibaar en braad hierin de kippenbouten rondom aan. Haal ze uit de pan en kruid ze met zout en peper.
  3. Fruit in het achtergebleven bakvet de uisnippers ca. 5 minuten. Pers de knoflook boven de pan uit. Schep na nog eens 2 minuten de tomaten toe en zout en peper naar smaak.

  4. Laat de saus 5 minuten pruttelen en leg er dan de kippenbouten, het hele takje rozemarijn en het laurierblaadje in. Schenk het druivensap erbij, plaats het deksel schuin op de pan en laat het gerecht in 40 minuten gaar worden.

  5. Verwijder voor het serveren de laurier en rozemarijn en strooi de fijngehakte peterselie erover. Verdeel de kippenbouten in tomatensaus over 4 borden.

In Blue Band Vloeibaar gebakken kippenbouten. Geserveerd met een saus van tomaten. Bij deze kippenbouten in tomatensaus smaken voorgekookte krieltjes erg lekker!

Misschien vind je dit ook wel lekker!