Kippensoep met bospeentjes

Kippensoep met bospeentjes

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Kippensoep met bospeentjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 450 g kleine krieltjes (koelvers)
    • 150 g doperwten
    • 6 sneetjes tarwebrood
    • 150 g zuivelspread bieslook
    • 250 g gerookte kipfilet
    • 1 l kippenbouillon
    • 1 venkelknol
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Breng de bouillon aan de kook.
  2. Voeg de krieltjes, de wortel en de erwten toe. Kook de aardappel met de groenten in de bouillon in 5 minuten gaar.
  3. Rooster ondertussen het brood in de broodrooster of in een droge koekenpan. Snijd het brood schuin door en besmeer het met de zuivelspread.
  4. Breng de soep op smaak met zout en peper. Verdeel de kipfilet over 4 diepe borden. Schep de soep erbij. Serveer met de toast.
  5. Aantal kcal: ca. 410 p.p.