Kippensoep met kervel

Kippensoep met kervel

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Kippensoep met kervel

Ingrediënten voor 4 personen
    • 1.2 l
    • 75 g
    • 2 bosjes
    • 100 ml
    • 150 ml
    • peper en zout
    • 75 g margarine
  • Voor de Bouillon

    • 1 kip (in stukken en afgespoeld)
    • 1 prei
    • 2 takjes selderij
    • 2 blaadjes
    • 4 sprietjes
    • 2 kruidnagels
    • 10 kroppen peper
    • 2 uien
    • 2 wortels
    • 10 g margarine
Tussen 30 minuten en 1 uur + garen

  1. Maak alle groenten voor de bouillon schoon en snijd ze in grove stukken. Smelt een klontje margarine in een soeppan en stoof er de groenten en kruiden in aan. Leg er de stukken kip op en overgiet met 4 l koud water. Breng aan de kook en laat op een laag vuurtje ongeveer 2 uur pruttelen. Schuim geregeld af. Haal daarna de bouillon van het vuur en laat afkoelen. Leg een zeefdoek in een vergiet en zeef de bouillon. Haal de stukken kip uit het vergiet. Haal het vlees van de botjes. Houd het apart.

  2. Meet 1,2 l kippenbouillon af en breng opnieuw aan de kook. De rest van de bouillon kun je in de diepvriezer bewaren voor later.

  3. Smelt de margarine iintussen in een andere pan. Wacht tot die schuimt en voeg dan de bloem toe. Roer goed om en laat warm worden. Voeg beetje bij beetje al roerend de bouillon toe, zodat je een gebonden soep krijgt. Breng op smaak met peper en zout.

  4. Voeg de kervel toe, laat een minuutje garen in de hete soep en mix de soep fijn. Doe er de reepjes gare kip, de melk en de room bij. Laat nog even doorwarmen. Je mag eventueel nog wat bijkruiden. Werk de soep af met een plukje verse kervel en serveer.

Misschien vind je dit ook wel lekker!