Kipsalade met champignons

Kipsalade met champignons

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Kipsalade met champignons

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 500 g kipfilets
    • 250 g champignons
    • 2 stengels selderij
    • 1 wortel
    • 50 g rucola
    • 1 el citroensap
    • 3 el Bertolli Originale Extra Vergine
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Pocheer de kip of kalkoen in licht gezouten water of bouillon gaar. Trek het vlees in kleine stukjes.

  2. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Schil de wortel en snijd deze in dunne reepjes. Hak de selderij fijn.

  3. Meng de rucola, paddenstoelen, wortel en selderij in een grote schaal met het citroensap, de olijfolie, een snufje zout en wat peper. Leg het kippenvlees erop en besprenkel de salade met nog een beetje olijfolie. Serveer direct.

De rauwe paddenstoelen maken deze kipsalade met champignons tot een echt herfstgerecht. Met een heerlijke dressing van Bertolli Originale extra vergine.