Kipsalade met spekjes en geitenkaas

Kipsalade met spekjes en geitenkaas

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Kipsalade met spekjes en geitenkaas

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 125 g spekblokjes
    • 1 rode ui (in halve ringen)
    • 1 mango (in blokjes)
    • honingmosterddressing (naar smaak)
    • zout en peper
    • 3 el olijfolie
    • 100 g zachte geitenkaas (grof verkruimeld)
    • 200 g sperziebonen (schoongemaakt)
    • 50 g walnoten (grofgehakt)
    • 2 kipfilets
    • 75 g jonge bladsla
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verhit de grillpan of steek de barbecue aan. 

  2. Besmeer de kipfilets met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi ze met zout en peper. Gril de kipfilets in ca. 12 minuten aan beide kanten bruin en gaar.

  3. Kook de sperziebonen in water met zout in 6 minuten beetgaar.

  4. Verhit in een koekenpan de laatste eetlepel olijfolie. Bak de spekblokjes knapperig uit. Snijd de kipfilet in plakjes.

  5. Verdeel de sla, de bonen, de kipfilet en de ui over 4 borden. Besprenkel met de dressing. Maak de salades af met de geitenkaas, de mango, de spekblokjes en de walnoten.

Misschien vind je dit ook wel lekker!