Kipsaté met milde pindasaus

Kipsaté met milde pindasaus

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Kipsaté met milde pindasaus

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 sjalotje
    • 1 teentje knoflook
    • 50 ml
    • 1 el limoensap
    • 2 el (of zonnebloemolie)
    • 600 g kipfilets
    • 12 satéprikkers (of spiesjes)
    • 200 g Calvé pindasaus mild
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Pel en snipper de sjalot en pel de knoflook. Roer de sojasaus met het limoensap, de olie, de sjalot en de uitgeperste knoflook door elkaar.

  2. Snijd de kipfilet in blokjes en schep ze door de marinade. Zet de kip afgedekt minimaal 30 minuten in de koelkast.
  3. Laat de stukjes kip goed uitlekken. Prik de stukjes kip aan spiesjes of stokjes.
  4. Bereid de pindasaus volgens de aanwijzingen op de pot en houd warm.

  5. Rooster de sateetjes in een grillpan of op het rooster van de barbecue in ca. 6-7 minuten rondom lichtbruin en helemaal gaar. Serveer met de pindasaus.

  6. Tip: ook lekker met Calvé knoflooksaus.

  7. Combinatietip: probeer de kipsaté eens in combinatie met dit simpele broccolirijstgerecht en zet zo een volwaardige maaltijd op tafel!

Bron: Calvé

Misschien vind je dit ook wel lekker!