Kipsaucijs en spruitjes met kerrieroom

Kipsaucijs en spruitjes met kerrieroom

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Kipsaucijs en spruitjes met kerrieroom

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 kg vastkokende aardappelen (in stukken)
    • 1 tl kerriepoeder
    • 1 ui (gesnipperd)
    • 75 g margarine
    • 2 el (fijngehakt)
    • 600 g kleine spruiten (schoongemaakt)
    • 4 kipsaucijzen
    • 150 ml
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Kook de stukken aardappelen in water met zout in 15 minuten gaar.

  2. Kook de spruiten 6 minuten in water met zout.

  3. Smelt in een koekenpan 25 g margarine. Bak de kipsaucijzen in 10 minuten bruin en gaar.

  4. Smelt in een hapjespan 25 g margarine. Fruit de ui. Bak de spruitjes 2 minuten mee zonder te kleuren. Schep de kerriepoeder erdoor. Schenk de slagroom in de pan. Stoof de spruiten in 4-6 minuten beetgaar.

  5. Giet de aardappelen af. Smelt in een koekenpan de laatste 25 g margarine. Bak de aardappelen in 4-5 minuten goudbruin.

  6. Schep de peterselie met zout en peper naar smaak door de spruiten.
  7. Verdeel de spruiten met de kipsaucijzen over 4 borden. Serveer met de aardappelen.

Misschien vind je dit ook wel lekker!