Kipschnitzeltjes met tomaten-muntsalade

Kipschnitzeltjes met tomaten-muntsalade

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Kipschnitzeltjes met tomaten-muntsalade

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 el citroensap
    • 400 g kipfilet à la minute
    • 1 ui in ringen
    • 1 ei (losgeklopt)
    • 4 el
    • 600 g tomaten (in plakjes)
    • 6 el olijfolie
    • 1 kg vastkokende aardappelen (geschild)
    • 2 takjes munt (alleen de blaadjes)
    • 3 el
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Snijd de aardappelen in stukken en kook ze in een bodem water met zout in 15 minuten gaar.

  2. Verdeel de bloem, het ei en de paneermeel over 3 (diepe) borden. Bestrooi de plakjes kipfilet met zout en peper en haal ze achtereenvolgens door de bloem, het ei en de paneermeel.

  3. Giet de aardappelen af. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de aardappelen in 8-10 minuten goudbruin.

  4. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de kipschnitzeltjes in 8 minuten goudbruin en gaar.

  5. Hak de munt fijn en meng met de laatste 2 eetlepels olijfolie, het citroensap, zout en peper.

  6. Verdeel de tomaat met de ui over 4 borden. Leg er de kipschnitzeltjes bij en serveer met de aardappelen en de muntdressing.