Kipschotel met ijsbergsla

Kipschotel met ijsbergsla

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Kipschotel met ijsbergsla

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 8 plakjes bacon
    • 1 kg vastkokende aardappelen (geschild)
    • 1 el peterselie (fijngehakt)
    • 2 el rozijnen
    • 4 kipfilets
    • 1 ijsbergsla (in parten)
    • 1 pot tomatensaus met basilicum (400 gr)
    • 2 el olijfolie
    • 4 el knoflookdressing
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.

  2. Bestrooi de kipfilets met zout en peper. Wikkel ze in de bacon en steek vast. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak de kipfilets bruin aan.

  3. Schenk de tomatensaus in de ovenschaal. Voeg de rozijnen toe en leg de kipfilets erin. Bak de kipfilets in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten gaar.

  4. Kook de aardappelen in 20 minuten gaar. Lepel de dressing over ijsbergsla. Bestrooi de kipschotel met de peterselie. Serveer met de aardappelen en de sla.

  5. Aantal kcal: 328 p.p.

Misschien vind je dit ook wel lekker!