Kipshoarma met broccoli en knoflooksaus

Kipshoarma met broccoli en knoflooksaus

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Kipshoarma met broccoli en knoflooksaus

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 12 kleine kruimige aardappels (van ca. 75 g elk)
    • 400 g kipreepjes
    • 4 el Blue Band Finesse voor Verrijken
    • 1.5 el shoarma kruiden
    • 600 g broccoli
    • 4 el Blue Band Vloeibaar
    • 15 g peterselie (klein bosje)
    • 3 el zoetzuur zilveruitjes (+ wat vocht)
    • 0.5 tl knoflookpoeder
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Leg de (schoongemaakte) aardappeltjes op 12 vellen aluminiumfolie, bestrooi ze met wat peper en zout en pak ze stevig in. Leg ze op het rooster in de oven en pof de aardappeltjes in ca. 35 minuten gaar.
  2. Meng ondertussen de kipreepjes met 1¼ eetlepel shoarmakruiden.
  3. Verdeel de broccoli in roosjes. Kook de broccoli in kokend water 6-7 minuten. Giet af en laat goed uitlekken. Meng er 1 eetlepel vloeibare margarine door.
  4. Hak de peterselie en de zilveruitjes fijn. Meng de kookroom met 4 eetlepels peterselie, de zilveruitjes, ¼ eetlepel shoarmakruiden, de knoflookpoeder en 2 eetlepels vocht van de zilveruitjes.
  5. Verhit 3 eetlepels vloeibare margarine in een hapjespan. Bak hierin de kopshoarma op een hoog vuur 5 minuten en schep geregeld om. Schep de rest van de peterselie erdoor en bak nog 1 minuut.
  6. Verdeel de broccoli en shoarma over 4 borden. Leg de aardappeltjes ernaast, snijd ze open en schep in elk een lepeltje zelfgemaakte knoflooksaus. Geef de rest van de saus erbij.

Nog zo'n lekkere maaltijd voor het hele gezin: Broccoli met ei

Weinig tijd? Probeer deze wraps met shoarma en een frisse salade.

Lees ook: Zo raak jij je online recepten niet meer kwijt

Misschien vind je dit ook wel lekker!