Kiptajine met couscous

Kiptajine met couscous

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Kiptajine met couscous

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 3 el (grofgehakt)
    • 50 g zwarte olijven
    • 2 el Becel Olie Blend
    • zout en peper
    • 400 g kipfilets (in plakjes)
    • 1 blik kikkererwten (425 ml) (uitgelekt)
    • 200 g bospeen (in plakjes)
    • 300 g
    • 1 tl gemalen komijn
    • 100 ml
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen.

  2. Verhit in een tajine of hapjespan de olie.
  3. Bestrooi de kipfilet met zout en peper en bak in 3 minuten bruin aan. Bak de bospeen 2 minuten mee.

  4. Schep de komijn, de kikkererwten en de olijven erdoor.
  5. Schenk het sinaasappelsap in de pan en stoof de tajine afgedekt nog 10 minuten.

  6. Schep de munt en zout en peper naar smaak erdoor. Verdeel de couscous over 4 borden. Schep er de kiptajine bij.
  7. Aantal kcal: 570 p.p.

Nog zo'n heerlijk tajine recept: Pompoen tajine met gehaktballetjes

Meer food inspiratie: De Marokkaanse keuken

Lees ook: 7 redenen om vaker kip te eten

Misschien vind je dit ook wel lekker!