Kipwok met cashewnoten van Wes

Kipwok met cashewnoten van Wes

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Kipwok met cashewnoten van Wes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 bos bosui (in stukjes van 5 cm)
    • 325 g witte jasmijn- of pandanrijst
    • 1 rode paprika, in reepjes gesneden
    • 450 g kipfilets
    • 175 g cashewnoten
    • 1 snufje kristalsuiker
    • 2 el
    • 2 el plantaardige olie
    • 4 gedroogde rode chilipepers
    • 2 tenen knoflook
    • 1 el sojasaus
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Snijd al het overtollig vet, indien aanwezig van de kipfilets. Snijd de kip vervolgens met een scherp mes in stukjes en zet ze apart. 

  2. Zet de witte rijst ondertussen op het vuur en kook deze volgens gebruiksaanwijzing. Het is de bedoeling dat de rijst en het gerecht tegelijkertijd klaar zijn. Mocht de rijst eerder klaar zijn kun je deze afgieten en met een bord op de pan warm houden (bij pandanrijst zelfs aan te raden)

  3. Halveer de rode paprika en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 2cm. Pel de knoflook en snijd hem in dunne plakjes. Hak de gedroogde rode chilipepers in kleine stukjes. In je ogen wrijven is vanaf dit punt een no-go.

  4. Verwarm een wok en verhit de olie. Zorgt dat de gehele wok bedekt is met olie.

  5. Voeg de knoflook en chilipeper toe en roerbak ze op matig vuur tot ze goudbruin zijn. Laat de knoflook niet verbranden, want dan wordt hij bitter.

  6. Voeg de kip toe en roerbak hem tot hij gaar is. Voeg de paprika toe en wok deze even mee. Schenk er een beetje water bij als het mengsel erg droog is.

  7. Gooi de cashewnoten erbij en laat deze meewokken voordat je er oestersaus, sojasaus en suiker doorheen doet. Na het toevoegen van de saus doe je de bosui er bij en roerbak je het geheel 1-2 minuten. 

  8. Als alles goed bedekt is met de lichtbruine saus kun je het gerecht samen met de witte rijst opdienen.