Kipworstjes met Mediterrane rodekoolsalade

Kipworstjes met Mediterrane rodekoolsalade

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Kipworstjes met Mediterrane rodekoolsalade

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 kg vastkokende aardappelen (geschild)
    • 2 el
    • 1 ui (fijngesnipperd)
    • 3 el oregano of munt (grofgehakt)
    • 600 g rodekolen (in reepjes)
    • 300 g kipworstjes
    • 6 el olijfolie
    • 2 tl gemalen komijn
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Snijd de aardappelen in blokjes. Kook de aardappelblokjes in weinig water met zout 10 minuten.

  2. Meng de rodekool met de ui, de wijnazijn en 2 eetlepels olijfolie. Schep de oregano of munt met zout en peper naar smaak erdoor.

  3. Verhit 2 eetlepelels olijfolie in een koekenpan en bak de kipworstjes in 6-8 minuten bruin en gaar.

  4. Verhit in een koekenpan de resterende 2 eetlepels olijfolie en bak de aardappelblokjes in 5 minuten goudbruin en gaar. Schep er de komijn door en bak nog 1 minuut.

  5. Verdeel de komijnaardappeltjes over 4 borden en bestrooi met (zee)zout. Leg er de kipworstjes bij en serveer met de rodekoolsalade.