Klassieke asperges met ham en peterseliecrème

Klassieke asperges met ham en peterseliecrème

Met slimme tip van Sandra Ysbrandy
Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Klassieke asperges met ham en peterseliecrème

Ingrediënten voor 2 personen
    • 500 g nieuwe krielaardappelen
    • 600 g witte asperges
    • 20 g Becel Gold margarine (kuipje)
    • 125 g gekookte ham (mager)
    • 2 el fijngesneden platte peterselie
    • 2 eieren
    • 1 mespunt nootmuskaat
Minder dan 30 minuten

  1. Schil de asperges vanaf het kopje naar beneden en breek of snijd het onderste stugge stukje van ca. 3 cm eraf. Schrap of boen de aardappeltjes schoon. Roer de margarine en de peterselie door elkaar.

  2. Kook de asperges met de gewassen aspergeschillen in water in 15 tot 20 minuten (afhankelijk van de dikte) net gaar. 

  3. Kook de krieltjes in ca. 15 minuten gaar. Kook de eieren in ca. 8 minuten hard. Laat de eieren onder koud water schrikken. Pel en halveer de eieren.

  4. Giet de asperges en de krieltjes af. Laat de krieltjes met de deksel schuin op de pan droog stomen.

  5. Verdeel de asperges met de krieltjes, de ham en het ei over 2 borden. Bestrooi de asperges met nootmuskaat naar smaak. Vorm van de peterseliecrème met 2 dessertlepels twee ovale balletjes en leg ze op de asperges. Bestrooi eventueel met peterselie en serveer direct.

  6. Tip van Sandra: een ongeschild (hard)gekookt ei is vier dagen tot een week houdbaar in de koelkast. Zijn de eieren al geschild? Bewaar de eieren dan in een schaal met water maximaal een week in de koelkast.

Heerlijke asperges op de klassieke manier: asperges met ham en een verrukkelijke peterseliecrème. Geserveerd met gekookte krieltjes. Extra lekker en gezond door de Becel Gold.

Bron: Becel