Klassieke boeuf bourguignon

Klassieke boeuf bourguignon

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Klassieke boeuf bourguignon

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 8 sjalotten
    • 2 teentjes
    • 1 el platte peterselie (fijngehakt)
    • 50 g pancetta plakken
    • 1 tablet Knorr runderbouillon
    • 500 g riblappen
    • 2 el
    • 2 el zonnebloemolie
    • 250 ml volle rode wijn
    • 2 takjes tijm
    • 2 laurierblaadjes
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Pel en snipper de sjalotten. Pel de knoflook. Snijd de pancetta in stukjes. Los het bouillontablet op in 250 ml kokend water. Snijd het vlees in dobbelstenen en bestuif met de bloem. 

  2. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak het vlees in gedeelten al omscheppend bruin. Doe het vlees over in een braadpan.

  3. Verhit de rest van de olie in de koekenpan en fruit de sjalotten in 2-3 minuten goudgeel en glazig. Schep de knoflook erdoor en bak 30 seconden mee. Voeg het uienmengsel aan het vlees toe. Schenk de bouillon en de wijn erbij en voeg de tijm en laurierblaadjes toe.
  4. Roer alles goed door, leg de deksel op de pan en stoof het vlees op een laag vuur in 1,5 tot 2 uur gaar. Bak de pancetta in een koekenpan met antiaanbaklaag knapperig uit en laat uitlekken op keukenpapier. 

  5. Serveer de boeuf bourguignon gegarneerd met de pancetta en de peterselie.

  6. Tip: lekker met geroosterde aardappels en broccoli of worteltjes. Restje over? Gebruik het om tortilla’s mee te vullen of verwerk het in een pastei.

Bron: Knorr

Misschien vind je dit ook wel lekker!