Klassieke  bolognesesaus

Klassieke bolognesesaus

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Klassieke bolognesesaus

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 300 g
    • 5 el
    • 1 ui
    • 1 zakje Parmezaanse kaas
    • 1 zakje rucola
    • 400 g grand'italia tagliatelle
    • 2 stengels bleekselderij
    • 150 g
    • 2 bospenen
    • 1 knoflookteen
    • 125 ml
    • 250 ml
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Snijd de pancetta, wortel, selderij en ui zo fijn mogelijk. Als je niet zo fijn kunt snijden, gebruik dan een rasp.

  2. Smelt de pancetta op laag vuur in een grote pan. Als het vet gesmolten is, voeg dan de groenten toe en laat zachtjes stoven.
  3. Voeg het gehakt toe en roer tot het begint te bakken. Voeg nu wijn en tomaten puree toe en laat een uur zachtjes pruttelen. Voeg gedurende de kooktijd beetje bij beetje de melk toe.

  4. Tagliatelle koken, flinke hand rucola eronder en wat krullen parmezaan erover.

Misschien vind je dit ook wel lekker!