Kleurige rijstsalade met vissticks

Kleurige rijstsalade met vissticks

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Kleurige rijstsalade met vissticks

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 3 stengels bleekselderij (in dunne boogjes)
    • 1 komkommer
    • 3 el Hellmann's (yoghurtmayonaise)
    • 250 g (Lassie Toverrijst)
    • 1 rode paprika (in kleine blokjes)
    • 3 el
    • 75 g
    • 1 pak diepvries vissticks
    • 2 sinaasappels
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de komkommer in de lengte in vieren en schraap met een lepel de zaadjes weg. Snijd de komkommerstukken in plakjes.

  3. Schil de sinaasappels en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Schenk 3-4 eetlepels van het sap dat daarbij vrijkomt in een schaal. Roer de mayonaise met wat zout en peper door het sinaasappelsap. Snijd de sinaasappelpartjes in stukjes.

  4. Schep de komkommer, paprika, bleekselderij en sinaasappelstukjes door de dressing. Schep ook de warme rijst erdoor. Meng alles goed door elkaar. Laat de rijstsalade afkoelen.
  5. Leg de vissticks op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven in 15-17 minuten goudbruin en gaar. Keer de vissticks halverwege de baktijd om.

  6. Verdeel de veldsla over borden, schep een bergje rijstsalade in het midden en leg de vissticks erop.

Misschien vind je dit ook wel lekker!