Kliekjesdag quiche

Kliekjesdag quiche

Snel klaar Erg makkelijk Goedkoop

Kliekjesdag quiche

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 300 g aardappels
    • 1 bloemkool (restjes)
    • 150 g kipfilets
    • 3 el crème fraîche
    • 4 eieren
    • 2 el
    • 1 handje geraspte kaas
    • 1 tl paprikapoeder
    • 1 uitje
    • 6 plakjes bladerdeeg
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 ºC. Verdeel de plakjes bladerdeeg over de bodem en de zijkant van de vorm.

  2. Schil de aardappelen en snijd deze in kleine blokjes. Kook of bak de aardappelblokjes ca. 18 minuten in een pan met een beetje olijfolie. Bak de laatste 10 minuten ook de bloemkoolroosjes mee.

  3. Meng de eieren met het bloem en voeg daarna ook de crème fraîche en de paprikapoeder toe.

  4. Meng alles totdat het één geheel is. Snijd het uitje. Verdeel de aardappelblokjes, het uitje, de bloemkoolroosjes en de kipreepjes over het bladerdeeg en giet hier vervolgens het ei-mengsel overheen.

  5. Verdeel eventueel nog wat geraspte kaas over de top en dan kan de hartige taart voor ca 30 tot 40 minuten in de oven. De hartige taart is klaar wanneer het bladerdeeg gaar is en de bovenkant mooi goudbruin.

Misschien vind je dit ook wel lekker!