Frietjes van knolselderij met kippendijtjes, spitskool en een tomatendip

Frietjes van knolselderij met kippendijtjes, spitskool en een tomatendip

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Frietjes van knolselderij met kippendijtjes, spitskool en een tomatendip

Ingrediënten voor 2 personen
  • Ingrediënten

    • 750 g knolselderij
    • 3 el Becel Original (vloeibaar) (30 g)
    • 0.75 el kerriepoeder
    • 2 kippendijen (zonder vel)
    • 2 tomaten
    • 1 ui
    • 200 g volkoren boterhammen
    • 1 tl honing
    • 15 g
    • 1 mespuntje kaneel
    • 300 g spitskool
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de knolselderij in reepjes (frietjes) van iets kleiner dan 1 x 1 cm. Meng ze in een zakje of schaal met 2 eetlepels vloeibare margarine en een halve eetlepel kerriepoeder en verdeel ze over een grote bakplaat.
  3. Wrijf de kippendijtjes in met 1 eetlepel vloeibare margarine en 1/4 eetlepel kerriepoeder. Leg ze bij de knolselderij op de bakplaat. Laat de frietjes in de hete oven in ca. 40 minuten gaar en bruin worden.
  4. Snijd ondertussen de tomaten in stukjes. Pel en snipper de ui. Snijd de boterham in heel kleine stukjes. Breng de tomaten met het brood, de ui, honing, 4 eetlepels water en wat versgemalen peper al roerende aan de kook en laat het ca. 15 minuten pruttelen. Voeg, als de saus te droog wordt, nog wat extra water toe. 

  5. Hak de koriander fijn en voeg de helft met de kaneel aan de tomatendip toe. (De dip kan warm of koud gegeten worden.)

  6. Snijd in de tussentijd de spitskool in reepjes en kook deze ca. 7 minuten. Giet de spitskool af en voeg versgemalen peper naar smaak toe.

  7. Schep de tomatendip in kleine bakjes en zet ze op grote borden, schep de knolselderijfrietjes en de spitskool erbij en leg de kip ernaast. Bestrooi de frietjes met de rest van de koriander.

Heerlijke frietjes van knolselderij met kip uit de oven, spitskool koken geserveerd met een verrukkelijke tomatendip. Deze complete maaltijd voor 2 personen is extra gezond door de Becel Original vloeibaar.

Bron: Becel