Knolselderijstamppot met bacon en appel

Knolselderijstamppot met bacon en appel

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Knolselderijstamppot met bacon en appel

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 100 ml
    • 2 tl
    • 25 g margarine
    • 1 knolselderij (geschild)
    • 200 g (plakjes)
    • 1 kg kruimige aardappelen (geschild)
    • 2 goudrenetten
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Snijd de aardappelen en knolselderij in stukken. Doe ze samen in een pan en voeg een bodem water toe. Kook de aardappelen met de knolselderij in 20 minuten gaar.

  2. Verwijder intussen met een appelboor het klokhuis van de appels. Snijd de ongeschilde appels in plakken.

  3. Smelt de margarine in een koekenpan. Bak de bacon uit. Neem de plakjes uit de pan en bak de appelringen bruin en zacht.

  4. Giet de aardappelen en de knolselderij af en stamp ze grof met de melk. Voeg de tijm met zout en peper naar smaak toe. 

  5. Verdeel de stamppot over 4 borden en leg er de bacon en appel bij.

Misschien vind je dit ook wel lekker!