Koek met chocolademousse

Koek met chocolademousse

Ik heb alle tijd Iets moeilijker Iets duurder

Koek met chocolademousse

Ingrediënten voor 10 personen
  • Ingrediënten

    • 150 g pistaches (grof gehakt)
    • 100 g margarine (gezouten)
    • 1 ei
    • 160 ml (min. 30% vetgehalte)
    • 4 cl
    • 200 g
    • 60 g
    • 500 g pure chocolade (min. 70%)
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Kneed een homogeen deeg van de bloem, de suiker, het ei en de margarine. 

  3. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoek van 10 x 25 cm. Leg het deeg vervolgens op een bakplaat met bakpapier. Prik met een vork gaatjes in het deeg.

  4. Bak de koek 25 minuten in het midden van de oven. Laat afkoelen. Haal het bakpapier van de koek.

  5. Breek de chocolade in stukjes en doe dit bij de room. 

  6. Verwarm de chocolade met de room op een matig vuur, tot de chocolade volledig is gesmolten. Doe er vervolgens de amandellikeur bij. Roer glad en voeg er de pistaches aan toe.

  7. Leg de afgekoelde koek op bakpapier in het bakblik. Maak met vier repen karton de rand van het bakblik 3 tot 4 cm hoger.

  8. Schep de chocolademousse in de vorm. Strijk de bovenkant mooi glad. 

  9. Laat de koek met de mousse minstens 4 uur opstijven in de koelkast. Serveer in plakken.