Koek met perziken en zure room

Koek met perziken en zure room

Ik heb alle tijd Iets moeilijker Iets duurder

Koek met perziken en zure room

Ingrediënten voor 16 personen
  • Ingrediënten

    • 1 bakje perzik (literblik)
    • 1 mespuntje zout
    • 200 g margarine
    • 4 eieren
    • 3 eiwitten
    • 500 g crème fraîche
    • 125 g
    • 2 pakjes
    • 200 g
    • 120 g
    • 2 pakjes
    • kaneelpoeder
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.

  2. Klop 125 g suiker, de vanillesuiker, de eieren en de margarine (op kamertemperatuur) schuimig. Meng het bloem, het zetmeel, het bakpoeder en een snufje zout. Zeef de bloem over het eimengsel en meng tot een glad deeg.

  3. Vet een vierkant bakblik in met margarine en bestrooi met bloem. Doe het deeg in het bakblik. Bak het deeg 20 minuten in de voorverwarmde oven. 

  4. Snijd de perziken in partjes en verdeel ze over de koek. Klop de eiwitten stijf en meng er al kloppend 60 g suiker door tot het helemaal stijf is en mooi glanst. Meng 60 g suiker met de zure room en spatel er de eiwitsneeuw door. Verdeel het roommengsel over de perziken.

  5. Bedek het bakblik met aluminiumfolie. Bak de koek 20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de koek afkoelen en bestrooi met kaneelpoeder. Verdeel in gelijke stukken en serveer.

Misschien vind je dit ook wel lekker!