Koekjes met chocoladecrème vulling

Koekjes met chocoladecrème vulling

Mag even duren Iets moeilijker Iets duurder

Koekjes met chocoladecrème vulling

Ingrediënten voor 20 personen
  • Ingrediënten

    • 100 g
    • 250 g
    • 1 tl bakpoeder
    • 2 eieren
    • 1 mespuntje citroenschil (geraspt)
    • 2 tl
    • 100 g pure chocolade
    • 2 el
    • 125 g margarine of boter (voor het deeg )
    • 30 g margarine of boter (zachte, voor de crème)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Klop de eieren los met de suiker, de geraspte citroenschil en het vanille-extract. Smelt de margarine en voeg toe. Meng goed. Voeg de gezeefde bloem en het bakpoeder toe en kneed tot een glad deeg.

  3. Doe het koekjesdeeg in een spuitzak en spuit kleine ronde schijfjes (ca. 2 cm doorsnee) op een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif 10 minuten in de voorverwarmde oven.

  4. Smelt de chocolade au bain-marie. Voeg de room en de margarine in blokjes toe en roer tot een gladde crème. Laat afkoelen.

  5. Bestrijk de helft van de koekjes met de chocoladecrème en zet er een ander koekje op. Druk lichtjes aan en serveer.

Misschien vind je dit ook wel lekker!