Koekjespudding met koffie en chocolade

Koekjespudding met koffie en chocolade

Met slimme tip van Sandra Ysbrandy
Ik heb alle tijd Makkelijk Goedkoop

Koekjespudding met koffie en chocolade

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 800 ml
    • 2 eidooiers
    • 1 zakje oploskoffie
    • 100 g pure chocolade
    • 50 g chocoladedecoraties
    • 60 g
    • 4 koekjes (rechthoekige theebiscuits)
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Breek de chocolade in stukken. Smelt de chocolade in 2 eetlepels melk (au bain-marie of in de magnetron).

  3. Klop de eidooiers met de suiker tot een dikke, witte massa. Roer de chocolade erdoor.

  4. Meng de oploskoffie met de rest van de melk en breng aan de kook. Schenk al roerend bij het chocolademengsel. Verdeel dit mengsel over 4 ovenschaaltjes en garneer met een koekje.

  5. Zet de schaaltjes in een ovenschaal en vul die met kokendheet water tot de schaaltjes voor de helft onder staan. Zet ze 30 minuten in de oven.

  6. Laat de pudding afkoelen en bestrooi met chocoladeschilfers. Zet 4 uur in de koelkast en serveer.

  7. Tip van Sandra: is er tijdens het eischeiden een stukje eischaal in het eiwit gevallen, haal dit er dan uit met eischaal.