Koffiekoeken

Koffiekoeken

Ik heb alle tijd Makkelijk Goedkoop

Koffiekoeken

Ingrediënten voor 10 personen
  • Ingrediënten

    • 2 eieren
    • 30 g margarine
    • 170 g margarine (gesmolten)
    • 1 snufje poedersuiker
    • 150 g
    • 100 g
    • 2 tl
    • 500 g
    • 7 g
    • 250 ml
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Los de gist en witte suiker op in de melk. Zeef de bloem in een kom, maak een kuiltje en giet er de gistpap in. Doe de zachte margarine en de eieren erbij. Kneed van binnen naar buiten tot een soepel deeg. Dek af en laat 1 uur rijzen op een warme plaats. 

  2. Verwarm de oven voor op 170°C. Meng de rietsuiker met de kaneel. Rol het deeg uit op een met bloem bestrooid werkvlak tot een dikte van 3 tot 4 mm. Bestrijk met gesmolten margarine en bestrooi met kaneelsuiker. Rol op en snijd in plakken van 2 cm. 

  3. Leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat. Dek ze af en laat ze nog 30 minuten rijzen. 

  4. Bak de koffiekoeken 25 minuten in de op 170°C voorverwarmde oven. Bestrooi voor serveren eventueel met poedersuiker. 

Misschien vind je dit ook wel lekker!