Koffieparfait

Koffieparfait

Ik heb alle tijd Makkelijk Goedkoop

Koffieparfait

Ingrediënten voor 2 personen
  • Ingrediënten

    • 1 dl sterke koffie
    • 40 g (fijne)
    • 1 blaadje gelatine
    • chocoladekoffieboon
    • slagroom
    • chocoladeschilfer
    • 2 eidooiers
    • 1.5 dl
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Laat het gelatineblaadje weken in koud water. Verwarm de koffie. Knijp de gelatine uit en roer het, van het vuur af, door de koffie. Blijf stevig roeren tot de gelatine volledig opgelost is.

  2. Klop de eidooiers schuimig met de fijne suiker. Giet er  langzaam de afgekoelde koffiestroop bij. Blijf kloppen tot het mengsel volledig afgekoeld is.

  3. Klop de room stijf en spatel de slagroom met kleine hoeveelheden door het koffiemengsel.

  4. Verdeel de koffieparfait over kleine vormpjes. Laat tenminste 4 uur opstijven in de diepvriezer. Haal ze een uur voor het serveren uit de diepvriezer en zet ze in de koelkast.

  5. Haal de parfaits net voor het opdienen uit de vormpjes en serveer op dessertbordjes. Werk af met een flinke toef slagroom, chocoladeschilfers en chocoladekoffiebonen. Serveer meteen.