Koffiesabayon met lange vingers

Koffiesabayon met lange vingers

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Koffiesabayon met lange vingers

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 9 eidooiers
    • 35 g (gezeefd)
    • 30 g
    • 1 bakje suiker (voor de zelfgemaakte lange vingers)
    • 1 handje chocoladekoffieboon
    • 2 eiwitten
    • 20 g
    • 125 g
    • 125 ml
    • 200 ml
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Maak eerst de koekjes. Klop 3 eidooiers samen met 25 g suiker tot een luchtige crème. Klop de eiwitten stijf samen met 40 g suiker. Zeef het aardappelzetmeel boven de eiwitten en schep het voorzichtig door elkaar. Spatel de opgeklopte eidooiers erdoor en tot slot de bloem.

  2. Vul een wegwerpspuitzak met het koekjesbeslag en spuit dunne lijntjes van zo'n 7 cm lang op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi ze met kristalsuiker en zet 15 minuten in de oven. Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

  3. Roer voor de sabayon 6 eidooiers met 60 g suiker, de vanillesuiker, marsala en koffie los in een pannetje.

  4. Zet de steelpan op een zacht vuur. Klop het mengsel met een garde tot een luchtige sabayon.

  5. Schenk de koffiesabayon in mooie glazen, werk af met een chocoladekoffieboon en serveer met lange vingers.

Misschien vind je dit ook wel lekker!