Kokos bami met kruidige omeletreepjes

Kokos bami met kruidige omeletreepjes

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Kokos bami met kruidige omeletreepjes

Ingrediënten voor 4 personen
    • 4 el Conimex wokolie
    • 700 g (voor bami)
    • 2 el Conimex Ketjap
    • 6 el Conimex seroendeng
    • 250 g Conimex mie nestjes (Mie Nestjes)
    • 6 eieren
    • 1 zakje Conimex Mix (Bami Speciaal)
    • 6 el
Minder dan 30 minuten

  1. Breng in een pan ruim water aan de kook en kook de mie nestjes volgens de bereidingswijze op de verpakking. Afgieten in een vergiet, spoel af met koud water en laten uitlekken.

  2. Klop ondertussen de eieren los met 2 theelepels van de mix voor Bami Speciaal en 4 eetlepels koriander. Verhit 0.5 eetlepel wok olie in een grote koekenpan. 

  3. Schep een derde deel van het eiermengsel in de pan, verdeel over de bodem en bak tot de omelet aan de onderkant lichtbruin is en aan de bovenkant droog. Schuif op een groot bord. Bak op dezelfde manier nog 2 omeletten. Snijd ze in reepjes.

  4. Verwarm een wok op hoog vuur, voeg een eetlepel wok olie toe en roerbak de bamigroenten 7 minuten. Roer de kruidenmix erdoor. Schep de mie erdoor. 

  5. Voeg voor een lekker zoet smaakje 2 eetlepels ketjap manis en 2 eetlepels seroendeng aan de bami toe. Schep op het laatst de omeletreepjes en de rest van de koriander erdoor.

  6. Schep de bami op 4 borden of in grote kommen. Schep de rest van de zoet-kruidige seroendeng erop. Zet zoete ketjap manis op tafel om zelf naar smaak toe te voegen.

Bron: Conimex

Misschien vind je dit ook wel lekker!