Kokos citroencake

Kokos citroencake

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Kokos citroencake

Ingrediënten voor 14 personen
  • Ingrediënten

    • 220 g suiker
    • 150 g Blue Band Cake & Koekjes (+ extra om in te vetten)
    • 90 ml melk
    • 3 eieren
    • 225 g zelfrijzend bakmeel
    • 125 g gedroogde geraspte kokos
    • 1 citroen
    • 225 g poedersuiker
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de conventionele oven voor op 180 ˚C.

  2. Klop de margarine met een handmixer samen met de suiker romig. Voeg 50 ml van de melk en de eieren één voor één toe en klop het geheel luchtig.

  3. Voeg het bakmeel toe en meng het geheel goed door met een spatel. Spatel dan de kokosrasp door het cakebeslag. Rasp de schil van de citroen en spatel ook deze door het cakebeslag.

  4. Vet de cakevorm in en schep het beslag erin. Bak de cake in de voorverwarmde oven in ca. 40 minuten goudbruin. Keer de cake op een taartrooster en laat de cake afkoelen.

  5. Meng de rest van de melk met de poedersuiker tot een icing. Verdeel de icing over de afgekoelde cake en laat het in de koelkast hard worden.