Kokoscurry met sperzieboontjes en tofu

Kokoscurry met sperzieboontjes en tofu

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Kokoscurry met sperzieboontjes en tofu

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 300 g basmati rijst
    • 1 pak tofu
    • 1 el Conimex wokolie
    • 3 el Conimex ketjap marinade
    • 2 el Conimex geraspte kokos
    • 1 pakje Conimex rode curry paste
    • 1 pakje Conimex romige kokosmelk
    • 500 g gebroken sperziebonen
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de basmatirijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Laat ondertussen de tofu goed uitlekken, dep het stuk droog met keukenpapier en snijd het in blokjes van 2 cm. Meng de tofu met 3 eetlepels ketjap marinade. Laat dit 3 minuten staan om te marineren.

  3. Laat een grote wok goed heet worden, schenk er wat olie in en wok hierin de sperziebonen 5 minuten. Roerbak dan de tofublokjes 3 minuten mee. Meng de currypasta,1 dl water en de kokosmelk erdoor en laat het mengsel 10 minuten zachtjes pruttelen.

  4. Schep de kokoscurry op warme borden en bestrooi met de geraspte kokos. Geef de warme rijst erbij.
  5. Tip: lekker met kroepoek.

Bron: Conimex

Misschien vind je dit ook wel lekker!