Komkommersoep

Komkommersoep

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Komkommersoep

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 uien (fijngesneden)
    • 40 g
    • 1 eidooier
    • 0.5 dl room
    • 2 cl
    • 2 komkommers (in kleine stukjes gesneden)
    • 1.5 l bouillon (kip)
    • 30 g margarine
    • peper
    • paprikapoeder
    • 1 el dille (fijngehakt)
    • verse munt (eventueel ter garnering)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Schil de komkommer en snijd hem in de lengte door. Schraap de pitten eruit en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de ui en dille fijn.

  2. Fruit de ui en de komkommer in de margarine. Bestuif met de bloem en leng aan met de kippenbouillon. Laat doorkoken en roer de soep goed door.

  3. Breng de soep op smaak met peper, dille en paprikapoeder.

  4. Klop in een kom de eierdooier los met de room en overgiet met de soep. Roer er vlak voor het opdienen de sherry door.
  5. Verdeel de soep over kommen en garneer eventueel met een blaadje munt.

Misschien vind je dit ook wel lekker!