Komkommersoep met zalmsandwiches

Komkommersoep met zalmsandwiches

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Komkommersoep met zalmsandwiches

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 150 ml
    • 1 el Calvé mayonaise
    • 1 rode ui (in halve ringen)
    • 200 g gerookte zalmfilet
    • 500 ml groentebouillon (van tablet) afgekoeld
    • 8 dikke plakken wit vloerbrood
    • 2 tenen knoflook (grof gesneden)
    • 2 el (fijngehakt)
    • 2 komkommers
    • 125 ml crème fraîche
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Schil de komkommers. Snijd 1/2 komkommer in plakjes. Snijd de rest van de komkommer in blokjes.
  2. Pureer de komkommerblokjes met de staafmixer of in de keukenmachine met de knoflook en de bouillon. Roer er de yoghurt door en breng op smaak met zout en peper.

  3. Zet de komkommersoep liefst nog 30 minuten in de koelkast om goed koud te worden.

  4. Meng de crème fraîche met de mayonaise, zout en peper. Besmeer het brood ermee. Beleg de helft van het brood met de zalmfilet, de rode ui en de plakjes komkommer. Bestrooi met zout en peper en dek af met de rest van het brood.

  5. Snijd de sandwiches door. Schenk de soep in 4 grote glazen. Strooi er de dille over en serveer met de zalmsandwiches.