Koolraapschotel met rookworst

Koolraapschotel met rookworst

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Koolraapschotel met rookworst

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 el
    • 1 po appelmoes
    • 125 g crème fraîche
    • 2 uien
    • 500 g koolrapen (koelvers)
    • 1 Unox rookworst (in plakjes)
    • 50 g margarine
    • 1 kg kruimige aardappelen (geschild en in stukken)
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in een bodem water en een snufje zout in 15 minuten gaar. Verwarm de oven voor tot 200 ºC.

  2. Smelt in een koekenpan wat margarine. Fruit de ui. Bak de koolraap 5 minuten mee zonder te kleuren.

  3. Schep er de crème fraîche met de worst en zout en peper (of 2 theelepels mosterd) naar smaak door. Schep de koolraap in de ovenschotel.

  4. Giet de aardappelen af en stamp ze met de appelmoes tot een smeuïge puree. Schep op de koolraap en strijk glad.
  5. Verdeel er de paneermeel en de laatste margarine in vlokjes over.

  6. Bak de koolraapschotel in de voorverwarmde oven in ca. 25 minuten goudbruin en knapperig.

Misschien vind je dit ook wel lekker!