Koolrolletjes bolognese

Koolrolletjes bolognese

Mag even duren Erg makkelijk Iets duurder

Koolrolletjes bolognese

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 ui
    • 2 teentjes knoflook
    • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
    • 12 bladeren savooiekool
    • 2 el Blue Band Vloeibaar
    • 500 g
    • 1 zakje Knorr Natuurlijk Lekker! Mix voor Spaghetti Bolognese
    • 2 el platte peterselie (fijngehakt)
  • Extra nodig:

    • stoompan of stoommand
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd het dikke gedeelte van de nerven van de savooiekoolbladeren.

  2. Breng in een grote pan ruim water aan de kook. Kook 4 koolbladeren 1 minuut of totdat ze zacht zijn. Schep ze met een schuimspaan uit het water in een bak met koud water. Laat ze uitlekken en dep ze droog met keukenpapier. Kook de rest van de koolbladeren op dezelfde wijze.

  3. Verhit de vloeibare margarine in een braadpan en fruit de ui met de knoflook 5 minuten. Voeg het gehakt toe en bak het al omscheppend bruin en rul. Voeg de tomatenblokjes en de inhoud van het zakje kruidenmix toe en breng alles aan de kook. Temper het vuur en laat de saus, onder af en toe roeren, 10 minuten zachtjes koken en dik worden. Roer de peterselie erdoor. Neem de pan van het vuur.

  4. Leg een koolblad op een snijplank en schep 1/12 deel van het gehaktmengsel aan de brede zijde van het blad (waar het blad aan de stronk vast zat) erop. Vouw de zijkanten van het blad over het gehakt heen naar binnen en rol het koolblad stevig om de vulling heen.

  5. Maak op dezelfde manier nog 11 rolletjes. Leg de koolrolletjes in het stoomgedeelte van de stoompan (of in de stoommand) en stoom ze in ca. 5 minuten door en door warm.

Bron: Knorr

Misschien vind je dit ook wel lekker!