Koolrolletjes met kalkoen

Koolrolletjes met kalkoen

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Koolrolletjes met kalkoen

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 4 kalkoenlapjes (in fijne reepjes)
    • 1 groene kool
    • 100 ml
    • 150 g
    • 2 uien
    • peper
    • zout
    • margarine
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Maak de koolbladeren los. Blancheer 8 grote, buitenste bladeren 5 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en opdrogen op een keukendoek.

  2. Snipper de rest van de kool fijn. Stoof de snippers aan in margarine. Giet de kippenbouillon erbij. Kruid met peper en zout. Laat 20 minuten afgedekt stoven.

  3. Spoel de quinoa onder koud water en doe in een diepe pan. Giet er 300 ml water bij en breng aan de kook. Laat 15 minuten zacht koken, tot al het water geabsorbeerd is.

  4. Pel en snipper de uien fijn. Fruit ze glazig in een beetje olijfolie. Doe er de gekruide kalkoenreepjes bij. Bak 5 minuten. Vermeng met de quinoa. 

  5. Verwarm de oven voor op 210°C.

  6. Leg de koolbladeren plat op het werkvlak. Schep op elk blad een portie van het kalkoen-quinoa mengsel en rol stevig op. Leg de koolrolletjes in een ovenschaal. Besprenkel ze met olijfolie.

  7. Zet 20 minuten in de oven.

Misschien vind je dit ook wel lekker!