Krieltjesgratin met tartaartje

Krieltjesgratin met tartaartje

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Krieltjesgratin met tartaartje

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 700 g krieltjes (koelvers)
    • 3 el balsamicodressing (uit een fles)
    • 2 el olijfolie
    • 200 g krulsla melange
    • 4 stuks rundertartaartjes
    • 100 g geraspte jonge kaas
    • 6 zongedroogde tomaten in olie
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.

  2. Schep de krieltjes om met de tomaatreepjes en verdeel over de ovenschaal(tjes).
  3. Strooi er de kaas over en bak de krieltjes in de voorverwarmde oven in ca. 25 minuten gaar.

  4. Verhit olijfolie in een koekenpan.

  5. Bestrooi de tartaartjes met zout en peper en bak ze in 6-8 minuten bruin en van binnen rosé of net gaar.

  6. Maak de slamelange aan met de dressing en zout en peper naar smaak.
  7. Verdeel de sla met de tartaartjes over 4 borden en serveer met de krieltjesgratin erbij.