Krokant gebakken groenterösti met tzaziki

Krokant gebakken groenterösti met tzaziki

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Krokant gebakken groenterösti met tzaziki

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 snufje peper
    • 1 snufje zout
    • 4 teentjes
    • 1 wortel
    • 1 rode ui
    • 1 ei
    • 300 ml Franse magere kwark
    • 2 komkommers
    • 2 el olijfolie
    • 1 bakje champignon (150 g)
    • 600 g vastkokende aardappelen
    • 50 g
    • 2 bosuien
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Rösti, maar dan een variant op de standaard aardappelrösti. Het is niet moeilijk om een variatie te bedenken, maar let wel op de smaakcombinatie.

  2. Voor deze rösti hoef je de aardappels niet te schillen. Borstel ze goed af onder stromend water en kook ze in een ruime pan met water of in een met plastic folie afgedekte schaal in de magnetron.

  3. Laat de aardappels half gaar worden. Daarna even wachten totdat de aardappels iets zijn afgekoeld. Nu heb je mooi de tijd om de andere groenten te raspen.

  4. Schrap de wortel schoon en rasp deze. Snipper de rode ui fijn en pers de knoflook. Snijd de champignons in superkleine stukjes.

  5. Pluk de rozemarijn en eventueel andere verse kruiden uit de eigen tuin. Rasp de aardappels en meng de groenten erdoor.
  6. Op smaak maken met peper en zout en roer als laatste het ei erdoor heen.
  7. Bak kleine bolletjes goudbruin in een koekenpan met een beetje olie. Druk ze een beetje plat en draai voorzichtig om. 

  8. Snijd of rasp de komkommers fijn en voeg hieraan toe: kwark, knoflook en een snufje zout en peper. Meng er fijngesneden bosui door en laat de smaken even op elkaar inwerken zodat je een échte tzaziki krijgt.

  9. Leg drie koekjes op elkaar, plukje salade erop en een klein beetje vers gemalen peper erover.

Misschien vind je dit ook wel lekker!