Krokante amandelmeringues gevuld met amandelroom

Krokante amandelmeringues gevuld met amandelroom

Met slimme tips van Sandra Ysbrandy
Ik heb alle tijd Iets moeilijker Goedkoop

Krokante amandelmeringues gevuld met amandelroom

Ingrediënten voor 10 personen
  • Ingrediënten

    • 90 g
    • 60 g
    • 100 g amandelen (gemalen)
    • 100 g amandelen (fijngehakt)
    • 4 eiwitten
    • 2.5 dl
    • snufje zout
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Meng 60 g van het kristalsuiker met 60 g van de poedersuiker. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout en spatel vervolgens het suikermengel met 100 g van de gemalen amandelen erdoor. 

  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier en spuit er vervolgens 16 tot 20 cirkels van het eiermengels op met een spuitzak. Bak de cirkels voor ca. 1 uur in een voorverwarmde oven op 170 °C. Als het schuim te donker wordt kun je de oven terug schakelen naar 120 °C.

  3. Laat de cirkels op een rooster afkoelen. Meng vervolgens de stijfgeklopte slagroom met de rest van het kristaksuiker en de overige fijngehakte amandelen. Spuit dit mengsel met een spuitzak met een grove spuitmond op 8 tot 10 meringues. Dek de ze af met de andere cirkels en bestuif ze met poedersuiker. 

  4. Tips van Sandra:

    - zorg er bij de meringue voor dat de eieren op kamertemperatuur zijn. Als ze te koud zijn of net uit de koelkast komen, dan kun je er minder makkelijk lucht in kloppen. Gebruik het liefst een metalen of glazen kom. Die kun je beter vetvrij krijgen dan een plastic kom. De meringue kun je in een luchtdicht afsluitbare doos 2 tot 3 dagen bewaren.

    - Eigelen over? bewaar ze maximaal 2 tot 3 dagen in de koelkast met een klein laagje olie of water erop, anders drogen ze uit.

Misschien vind je dit ook wel lekker!