Krokante schnitzel met bleekselderij

Krokante schnitzel met bleekselderij

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Krokante schnitzel met bleekselderij

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 zakje Knorr kaas- tuinkruidensaus
    • 1 kg aardappel (ongeschild)
    • 1 ui
    • 1 citroen
    • 2 tl
    • 4 el olijfolie
    • 4 schnitzels
    • 1 struik bleekselderij
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de aardappels in ca. 20 minuten in een laagje water met wat zout gaar. Giet ze af en laat ze uitdampen.

  2. Maak de bleekselderij schoon. Snijd de stengels in boogjes, hak de blaadjes fijn en houd ze apart. Pel en snipper de ui. Halveer de citroen en snijd 1 helft in 4 partjes.

  3. Verhit 2 eetlepels olie in een diepe pan. Bak hierin 2 minuten de ui. Schep de bleekselderij met wat zout en peper erdoor. Knijp de halve citroen erboven uit. Voeg de suiker en 2 kopjes water toe. Stoof de bleekselderij op een matig vuur, met het deksel half op de pan, in ca. 15 minuten gaar. Giet de groente af.

  4. Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Bak hierin in ca. 8 minuten de schnitzels aan beide kanten bruin en gaar.

  5. Maak de kaas-tuinkruidensaus klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de aardappelen en bleekselderij over 4 grote borden, leg de schnitzels met een partje citroen ernaast. Schep de saus ernaast.