Krokante tomaten-visschotel

Krokante tomaten-visschotel

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Krokante tomaten-visschotel

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 600 g tomaten (gehalveerd)
    • 500 g kabeljauwfilets
    • 1 tl Provençaalse kruiden (gedr.)
    • 4 tl olijfolie
    • 1 kg kruimige aardappelen
    • 1 teen knoflook
    • 3 sneden witbrood (zonder korst)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar.

  2. Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Maal het brood met de knoflook in de keukenmachine of hakmolen fijn.
  3. Meng er de kruiden, 1 eetlepel olijfolie en zout en peper naar smaak door.

  4. Leg de visfilet en de tomaten in de ovenschaal. Bestrooi ze met zout en peper. Strooi er het broodkruim over.
  5. Bak de visschotel in de voorverwarmde oven in 15 minuten goudbruin en krokant.

  6. Giet de aardappelen af. Stamp de aardappelen met de kookroom en 3 eetlepel olijfolie tot een fijne puree.

  7. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de puree op 4 borden en leg er de krokante vis en tomaten bij.

Misschien vind je dit ook wel lekker!