Kruidenburger met nootmuskaat boontjes

Kruidenburger met nootmuskaat boontjes

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Kruidenburger met nootmuskaat boontjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 zakje Knorr mix voor roomsaus met nootmuskaat
    • 1 kg aardappelschijfjes
    • 600 g sperziebonen
    • 4 el Blue Band Vloeibaar
    • 500 g
    • 2 zakjes gehaktkruiden (met paneermeel à 50 g)
    • 2 tl
    • 6 el fijngehakte groene kruiden (bijv. bieslook, peterselie en/of dille)
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Bak de aardappelschijfjes in een pan. Roer af en toe om.
  2. Kook de boontjes 15 minuten in ruim kokend water met wat zout beetgaar. Giet ze af. Voeg 2 eetlepels vloeibare margarine en peper naar smaak toe. Je kan de boontjes ook 12 minuten wokken in een wokpan.
  3. Meng ondertussen het gehakt met de gehaktkruiden, de mosterd en de groene kruiden. Rol er vier ballen van en druk ze plat.
  4. Verhit 2 eetlepels vloeibare margarine in een koekenpan. Bak hierin in ca. 5 minuten de burgers aan beide kanten goudbruin en gaar.
  5. Bereid de roomsaus met nootmuskaat volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Verdeel de aardappelen en groenten over vier grote borden en leg het vlees ernaast. Schep de saus over de boontjes en bestrooi het gerecht met de kruiden.
Bron: Knorr