Kruidencouscous met vleesreepjes en courgette

Kruidencouscous met vleesreepjes en courgette

Mag even duren Erg makkelijk Iets duurder

Kruidencouscous met vleesreepjes en courgette

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 300 g geschrapte worteltjes
    • 400 g runderreepjes (roerbak)
    • 2 el shoarmakruiden
    • 50 g Blue Band voor Koken, Bakken en Braden
    • 1 courgette
    • 0.5 l runderbouillon
    • 350 g couscous
    • 4 el fijngehakte verse groene kruiden (bijv. peterselie, bieslook en koriander)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Snijd de worteltjes in de lengte in vieren. Halveer de courgette in de lengte en snijd elk stuk in vieren.
  2. Verhit de helft van de vloeibare margarine in een hapjespan en bak hierin de vleesreepjes met ½ eetlepel shoarmakruiden 3 minuten. Schep ze uit de pan.

  3. Bak de worteltjes vervolgens 3 minuten in dezelfde pan. Schep er de courgette en 1 ½ eetlepels shoarmakruiden door. Schenk de hete bouillon er langzaam bij en laat het met het deksel op de pan aan de kook komen. Laat de groenten 5 minuten op laag vuur gaar worden. 

  4. Schep de vleesreepjes erdoor en stoof nog 3 minuten.

  5. Maak de couscous klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de warme couscous vervolgens met de rest van de margarine en de groene kruiden.

  6. Verdeel de couscous over 4 diepe borden en schep het gestoofde vlees en de groenten erop. Serveer de hete stoofbouillon er in een aparte kom bij om aan tafel over de couscous te schenken.

Misschien vind je dit ook wel lekker!