Kruidenvis met zoete tomaatjes

Kruidenvis met zoete tomaatjes

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Kruidenvis met zoete tomaatjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 sneetjes witbrood (zonder korst)
    • 3 el Bertolli olijfolie
    • 250 g cherrytomaatjes
    • 400 g kabeljauwhaas (in stukken)
    • 300 g gele rijst
    • 1 el gorgonzola (bijv. tijm, peterselie, basilicum, fijngehakt)
    • 1 teen knoflook (geperst)
    • 200 g slamelange
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Leg de vis met de tomaatjes in een ovenschaal
  2. Maal het brood grof in de staafmixer of de keukenmachine. Meng er de knoflook, de kruiden, 1 eetlepel olijfolie en zout en peper naar smaak door.Druk het kruidenkruim op de vis.

  3. Sprenkel 1 eetlepel olie met zout en peper naar smaak over de tomaatjes. Bak de vis in de voorverwarmde oven in 15 minuten goudbruin en krokant.

  4. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen. Maak de salade aan met de resterende 3 eetlepels olijfolie, zout en peper.

  5. Serveer de kruidenvis en tomaatjes met de rijst en de salade.