Kruidige boerenkoolschotel met Hüttenkäse en zoete aardappel

Kruidige boerenkoolschotel met Hüttenkäse en zoete aardappel

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Kruidige boerenkoolschotel met Hüttenkäse en zoete aardappel

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten:

    • 2 teentjes
    • 1 kleine ui
    • 2 grote tomaten (of 4 kleine)
    • 2 tl gemalen komijn (dijnten)
    • 600 g voorgesneden boerenkool
    • peper en zout
    • 500 g geschilde zoete (of gewone) aardappels
    • 400 g hüttenkäse
    • 2 el
    • Becel Olie Blend (om in te bakken)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Snipper de knoflook en ui. Breng twee pannen met water en zout aan de kook. Verwarm de oven voor op 220 ºC.

  2. Schil en snijd de aardappels in 3 mm. plakjes. Kook ze in ca. 6 minuten net gaar. Kook de boerenkool in ca. 10 minuten gaar. Giet af en laat goed uitlekken.
  3. Verwijder de zaadlijsten van de tomaten en snijd in stukjes. Roerbak de knoflook, ui en komijn ca. 1 minuut in de olie. Roerbak de boerenkool enkele minuten op hoog vuur mee en schep de tomaten en 1 eetlepel hüttenkäse erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

  4. Verdeel de boerenkool in een ovenschaal. Leg de aardappel er dakpansgewijs op en bestrooi met zout. Verdeel de hüttenkäse erover en bestrooi met geraspte kaas. Bak de schotel ca. 10 minuten in de oven.

Lekker makkelijk: Boerenkool met eieren

Meer food inspiratie: 8x boerenkool recepten

Boerenkool over? Maak een boerenkoolsmoothie!

Misschien vind je dit ook wel lekker!