Kruidige kipnuggets

Kruidige kipnuggets

Mag even duren Erg makkelijk Iets duurder

Kruidige kipnuggets

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 500 g kipfilets
    • 1 ei
    • 1 tablet Knorr groentebouillon
    • 100 g broodkruimels (paneermeel of panko)
    • 1 tl verse tijm
    • 1 teentje knoflook
    • 100 ml Hellmann's Real mayonaise
    • 1 el tomatenketchup
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Bekleed een bakplaat met een stuk bakpapier.

  2. Snijd de kipfilet in reepjes van 5 cm lang. Klop het ei los. Schep het broodkruim, de tijm en het verkruimelde bouillontablet door elkaar.

  3. Haal de kipreepjes eerst door het ei en wentel ze vervolgens door het broodkruimmengsel. Leg de kipnuggets naast elkaar op het bakpapier. Bak ze 10-15 minuten en keer ze eenmaal.

  4. Pel intussen de knoflook en pers hem boven de mayonaise uit. Voeg de ketchup toe en klop alles door elkaar. 

  5. Serveer de kipnuggets met de knoflookdip.

Krokante kipnuggets maken? Lekker kipnuggets recept met knoflookmayonaise. Een heerlijk gerecht voor een doordeweekse maaltijd of maak deze bjizondere kipnuggets ook eens als partysnack. Als je eenmaal deze kruidige kipnuggets geprobeerd hebt wil je nooit iets anders meer.

Bron: Knorr